Information om QLeva

Hej!

Din skola har bestämt att ni ska få lära er hur er hjärna och kropp funkar och hur ni kan ta hand om er för att må riktigt bra. Materialet som ni ska använda heter QLeva.

Allt börjar med att du kommer att få svara på frågor om dig själv och ditt liv i QLeva-appen, som kollar dina levnadsvanor. Där kan du tävla med dig själv och se hur många poäng du får när du svarat ärligt på frågorna. Du får en röd, gul eller grön stapel. Grön stapel betyder att du tar bra hand om dig själv och din kropp. När hela QLeva-arbetet är klart ska du svara på frågorna igen och då kan du se om du förbättrat dina poäng!

Ni kommer att få se bildspel på lektionerna. De handlar om två elever, Hanna och Filip, som är lika gamla som ni är. Varje bildspel handlar om någon viktig sak.

Efter att du sett dagens bildspel får du jobba i ditt eget elevhäfte, läsa och svara på lite frågor som handlar bara om dig. Upp till årskurs 4 ska du ta hem och visa häftet för någon vuxen hemma vad ni lärt er av QLeva i skolan den dagen. Den vuxna ska sedan skriva på att den lyssnat på det du har visat och berättat. Texten i häftet kommer också kunna läsas digitalt på hemsidan.

Från årskurs 6 får man ta hem häftet om man vill.

När du jobbat klart med QLeva kommer du att veta mer om din kropp och vad som behövs för att du ska må riktigt bra och känna dig pigg!

Lycka till med QLeva-arbetet!